Dubbeljakten!

-12 grader när vi vaknade i morse kl 05,00 och i Älvsbyn var det -20. Hugaligen vad kallt! Killarna (gubbarna) i vallaboa gjorde ett kanonjobb med skidorna. De var högt tempo där när jag kom till tävlingsplatsen. Thomas och Staffan vallade glidvalla så partiklarna flög i luften och de aktiva var portförbjudna. Sven-Åke langade skida på skida med fästvalla på. Det kändes som om samarbetet i vallaboa funkade :)
Tyvärr fick vi en strykning i o m att Maxim inte kunde starta. Till stafetten imorgon är han tillbaka.

Både Anton och Viktor hade bergfäste och bra glid på den klassiska delen och bra glid på skatedelen.
Dagen började med Anton, 20 km dubbeljakt. Vi som stod uppe på hyllan och väntade på att få ge dricka såg inte hela starten, framförallt såg vi inte den bröt av skidåkare som Anton fastnade bakom och tur var väl det. För det vi såg var en rödklädd åkare som hade missat starten, en 1/10 dels sekund stannade hjärtat i halsgropen-men pust det var INTE Anton.
Anton gjorde ett bra lopp och hade nog en hel del krafter kvar när sista 5 km började men då fick han en drickablandning som skulle göra honom pigg men som satte sig som en klump i magen på honom. Synd, för fram till dess hade Anton plockat placering på placering. Men vi lär så länge vi lever och nu vet Anton vad han inte ska dricka i slutet på ett lopp.

Vi stod uppe på hyllan innan  stadion och gav dricka i H 17-18 klassen och det var svårt. Stora klungor och mycket folk så till H 19-20 flyttade vi oss in till stadion. Om det var bättre kan vi väl diskutera, men samma sak där. Jag/vi fick en ny erfarenhet som jag ska ta med mig.
Vi var lite oroliga att Viktor skulle vara så taggad att han tog spets men han gjorde ett taktiskt fulländat lopp. Han låg med topp 6 hela den klassiska delen och de sex åkarna hade skaffat sig en lucka till övriga fältet. Skidbytet är alltid nervöst för oss som står vid sidan om (mest för mamma Mona som inte tittade) men det funkade rätt bra för Viktor.
Direkt efter varvning ryckte de tre första och då låg Viktor på en 6:e plats och fick använda mycket energi för att försöka ta ikapp.
De tre blev sedan två som gjorde upp om segern medan Viktor kämpade om en 4-6 plats. Efter ett ryck i sista backen bärgades 5:e platsen.  Bästa norrbottning med råge. Bästa resultat som junior. Kanonlopp av Viktor!


















Nu ser vi fram mot stafetten imorgon.
//Lena

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar