Stafett på JSM:s sista dag

Sista dagen på JSM och stafetten stod på programmet.
3x5 km för killarna och 3x3,3 km för tjejerna.
BSK har ju bara killar så under tjejeras stafett stod vi vid sidan om när Strömnäs GIF vann. Grattis!

Inför killarnas stafett fanns det inga restriktioner för VB och som han körde. Från en startposition långt bak var han i ett huj uppe på en 4-5 plats när de gick över Intersportbron. Det var mellan 1-5 som han kämpade hela tiden. Att se Viktor i den branta klätterbacken var en fröjd för ögat. I växling var han 5:a, bra kört.

Anton tog över på 2:a sträckan och då sprack fältet upp. Några i tätgruppen drog hårt och andra tappade. Anton gjorde en bra sträcka, vi ska komma ihåg att Anton som är 1:a års junior fick kämpa mot äldre juniorer på sin sträcka och jag tyckte att han gjorde ett bra lopp. En som åkte så att snön sprutade runt skidorna var Per Lindgren från Kalix. Han gick från 10:e plats upp till topp.

Sista sträckan var en kamp mellan Kalix och Östersund, där Kalix fick ge sig på upploppet men det var nöjda killar.
Hos oss gjorde Maxim ett bra lopp. Under första varvet plockade han placeringar men på det andra varvet var det ett par killar som var piggare än Maxim. Han höll ihop sitt lopp kanonbra och BSK slutade på en 13:e plats.
BRA KÄMPAT KILLAR! Jag är stolt över er!
Vi ska komma ihåg att vi har ett ungt lag, Anton och Maxim är första års juniorer och Viktor har ett år kvar som junior.